top of page
Zoeken

“Eet bewust, word een Oerchef!”

Dinsdagmorgen krijg ik Paul Dingemans aan de lijn. Hij is druk bezet, de aandacht voor zijn nieuwe bedrijf Oerchef is enorm gegroeid. Even tussendoor, terwijl hij zijn aandacht moet verdelen tussen zijn osteopathiepraktijk en Oerchef, hebben we een inspirerend gesprek. Hierin vertelt Paul wat zijn drijfveren zijn en de missie die hij heeft; (h)eerlijk opvoeden…


Bewustwording creëren bij mensen over wat ze in hun mond stoppen staat centraal bij Oerchef. Paul wil volwassenen en kinderen bewust maken van gezonde en tegelijkertijd ook smaakvolle voeding.  Zo is Paul zijn credo - (h)eerlijk opvoeden - tot stand gekomen.


“…(h)eerlijk opvoed


In lijn met deze visie heeft Paul samen met zijn compagnon Roy Klerks als eerste product onder de noemer Oerchef een 100% biologische broodmeelmix ontwikkeld zonder kunstmatige toevoegingen. Benieuwd naar hoe Paul tot zijn missie is gekomen, stelde ik Paul drie vragen:


Wat geeft jou de meeste voldoening?

“Als ik filmpjes binnenkrijg dat kinderen thuis met hun ouders aan het bakken zijn en smullen van het brood dat ze zelf hebben gebakken ”, antwoordde Paul. En hierin zit zijn volledige missie opgesloten. Paul wil kinderen bewust maken van gezonde voeding, zodat zij niet hoeven mee te maken wat hij zelf heeft meegemaakt. Paul belandde in het ziekenhuis met een ontsteking van zijn blinde darm en een inkapseling van zijn dikke darm. “Dat wil ik voorkomen voor de kinderen van nu en volgende generaties!”, vertelt hij vol overtuiging. “Wanneer kinderen samen met hun ouders met eerlijke voeding bezig zijn, worden ze zich bewust van gezonde voeding, wat ook nog lekker is.


“Als ik filmpjes binnenkrijg dat kinderen thuis met hun ouders aan het bakken zijn…”


“En dat is helemaal geen verwijt naar mijn ouders hoor, zij hadden destijds veel minder informatie over gezonde voeding tot hun beschikking en daarbij leefde ik zelf ook niet helemaal gezond hoor. Pakte ik elk feestje mee en hield ik ook wel van een biertje.”


Wat is de kracht van Oerchef?

In mijn visie staat de gezondheid van de consument op 1. Uiteraard moet mijn business ook financieel gezond zijn, maar niet ten koste van de ingrediënten. Elk product van Oerchef staat voor uitstekende voedingswaarden op basis van een grote hoeveelheid aan micronutriënten, ofwel vitaminen en mineralen. De broodmeelmixen bevatten geen granen en passen daarom in een glutenvrij dieet. De keuze voor het vermijden van granen is omdat je hiermee bepaalde anti-nutriënten uitsluit. Dit zijn stofjes die de opname van bijvoorbeeld, calcium, ijzer en zink beperken. Oerchef kiest voor voedingstoffen die voeden en niet alleen vullen, voor langdurige energie en behoud van een stabiele bloedsuikerspiegel.

 

“…gezondheid van de consument op 1”


“Ja maar Paul, zo’n brood kost meer dan 7 euro!!” “Dit was een opmerking die ik uit de zaal kreeg tijdens een lezing die ik gaf aan studenten.” Paul zijn antwoord hierop was: “Investeren in je gezondheid kost geld, maar levert veel meer op. Je voelt je fitter en kunt langer genieten van het leven. Je geeft ook geld uit aan een dure telefoon.” Paul stelt daarom ook de vraag terug: “Wat is jouw gezondheid waard?”

“Wat is jouw gezondheid waard?”


Wat is jouw grootste leermoment?

Wanneer je op een missie bent, krijg je heel veel reacties, positieve en negatieve. Je kunt nou eenmaal niet iedereen blij maken. Ik focus mij dan ook op het positieve. Ik probeer die doelgroep zo goed mogelijk te bedienen. Mijn droom is om met hen een community op te bouwen waarin mensen elkaar en ook buiten de community inspireren. Waardoor steeds meer volwassen, kinderen en volgende generaties bewust eten en genieten van (h)eerlijke voeding!

“…focus op het positieve”


Ben je nieuwsgierig geworden en wil je zelf ook een Oerchef worden? Neem dan een kijkje op www.oerchef.nl en start met genieten van (h)eerlijke voeding!

(Disclaimer: Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Paul Dingemans van Oerchef.)

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page